Pieczarka biała 40 – 60 mm
Pakowana po 3 kg, 2,72 kg, 2,5 kg, 500 g, 250 g
- Nazwa handlowa: pieczarka biała świeża
- Nazwa łacińska: Agaricus bisporus
- Klasy: eksportowa / przemysłowa
- Jednostka dystrybuująca: Spółdzielnia GL Group
- Opis produktu: ma łagodny smak i dobrze komponuje się z innymi potrawami. Jej smak wzmaga się po ugotowaniu. Idealnie nadają się do: gotowania, pieczenia, mrożenia, suszenia, konserwowania.
- Wartość odżywcza w 100 g produktu: Wartość energetyczna: 92 kJ / 22 kcal, Białko: 3,02 g, Węglowodany: 3,24 g, Tłuszcz: 0,34 g
Wartość odżywcza w 100g produktu
Wartość energetyczna
92 kJ / 22 kcal
Białko
3,02g
Węglowodany
3,24g
Tłuszcz
0,34 g
Pochodzenie produktu
Polska, Południowe Podlasie, w tym m.in. Powiat Łosicki, Gmina Huszlew o wyjątkowych walorach przyrodniczych i ekologicznych, gdzie, lasy zajmują ponad 1/5 powierzchni terenu (w tym niezmienione przez człowieka obszary Parku Krajobrazowego „Podlaski Przełom Bugu” wraz z rezerwatami przyrody). Unikalny i bardzo zdrowy nadbużański klimat charakteryzuje się nadzwyczajną czystością powietrza atmosferycznego oraz brakiem obiektów stanowiących uciążliwość dla środowiska i zdrowia ludzi. Tworzy to idealne warunki do uprawy zdrowej i ekologicznej żywności – w strefie zaliczanej do Zielonych Płuc Polski (stanowiącej jeden z elementów Zielonych Płuc Europy). Gmina Huszlew należy do Związku Nieskażone Środowisko. Jest to gmina typowo rolnicza, w której użytki rolne zajmują ponad 80% powierzchni terenu.
Opakowanie i transport
W klasie eksportowej pieczarka biała może być pakowana w plastikowe kubki umieszczone wewnątrz skrzynki. W klasie przemysłowej pieczarka biała jest pakowana luzem w skrzynkę. Dopuszcza się również zmiany w opakowaniu oraz oznakowaniu. Pieczarkę białą należy przewozić samochodami dostosowanymi do przewozu świeżych produktów wyposażonymi w agregaty chłodnicze. Zakres optymalnych temperatur przewozu świeżej pieczarki – chłodnia: 1-4°C. Warunki transportu powinny zapobiegać uszkodzeniu i zawilgoceniu produktów oraz opakowań.
Magazynowanie
Pieczarkę brązową należy przechowywać w należycie wyposażonych chłodniach o wilgotności względnej powietrza 85-90% i temperaturze ok. 2 °C.
Serwis i doradztwo
Dbając o zapewnienie najwyższych standardów obsługi klienta, Spółdzielnia GL Group w ramach serwisu oferują fachowe doradztwo dla odbiorców naszych produktów.