Zgodnie z oczekiwaniami Klientów, zapewniamy regularne dostawy zawsze świeżych pieczarek. Zdobyliśmy zaufanie naszych Klientów dzięki produktom najwyższej  jakości, terminowej realizacji zamówień i konkurencyjnej cenie. Nasz duży potencjał produkcyjny pozwala koordynować zamówienia zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem naszych Klientów.
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszego Klienta:
  • Pakujemy i etykietujemy nasze produkty według życzenia Klienta.
  • Organizujemy dostawy według indywidualnych wymagań Klienta (od jednorazowych zamówień na poziomie sklepu, po stałe hurtowe zamówienia do centrów dystrybucyjnych dużych sieci handlowych i centrów hurtowych).
  • Dostarczamy również grzyby cięte w plasterki.
  • Codziennie dostarczamy świeże pieczarki do Niemiec, Francji, Belgii, Holandii, Grecji, Cypru, Wielkiej Brytanii, Rosji.
Pochodzenie produktu
Polska, Południowe Podlasie, w tym m.in. Powiat Łosicki, Gmina Huszlew o wyjątkowych walorach przyrodniczych i ekologicznych, gdzie, lasy zajmują ponad 1/5 powierzchni terenu (w tym  niezmienione przez człowieka obszary Parku Krajobrazowego „Podlaski Przełom Bugu” wraz z rezerwatami przyrody). Unikalny i bardzo zdrowy nadbużański klimat charakteryzuje się nadzwyczajną czystością powietrza atmosferycznego oraz brakiem obiektów stanowiących uciążliwość dla środowiska i zdrowia ludzi. Tworzy to idealne warunki do uprawy zdrowej i ekologicznej żywności – w strefie zaliczanej do Zielonych Płuc Polski (stanowiącej jeden z elementów Zielonych Płuc Europy). Gmina Huszlew należy do Związku Nieskażone Środowisko. Jest to gmina typowo rolnicza, w której użytki rolne zajmują ponad 80% powierzchni terenu.
Opakowanie i transport
W klasie eksportowej pieczarka biała może być pakowana w plastikowe kubki umieszczone wewnątrz skrzynki. W klasie przemysłowej pieczarka biała jest pakowana luzem w skrzynkę. Dopuszcza się również zmiany w opakowaniu oraz oznakowaniu. Pieczarkę białą należy przewozić samochodami dostosowanymi do przewozu świeżych produktów wyposażonymi w agregaty chłodnicze. Zakres optymalnych temperatur przewozu świeżej pieczarki – chłodnia: 1-4°C. Warunki transportu powinny zapobiegać uszkodzeniu i zawilgoceniu produktów oraz opakowań.
Magazynowanie
Pieczarkę białą, brązową, boczniak czy też portobello należy przechowywać w należycie wyposażonych chłodniach o wilgotności względnej powietrza 85-90% i temperaturze ok. 2 °C.
Serwis i doradztwo
Dbając o zapewnienie najwyższych standardów obsługi klienta, GL Group  Spółdzielnia w ramach serwisu oferuje fachowe doradztwo dla odbiorców naszych produktów.

Ta strona używa cookies (ciasteczek) Więcej informacji

Ta strona używa ciasteczek (cookies), dzięki którym możliwe jest ukrycie pokazywanego okazyjnie okienka popup. Dodatkowo na stronie znajduje się skrypt Google Analytics (statystyki oglądalności), który również może zapisywać ciasteczka.

Zamknij