Zgodnie z oczekiwaniami Klientów, zapewniamy regularne dostawy zawsze świeżych pieczarek. Zdobyliśmy zaufanie naszych Klientów dzięki produktom najwyższej  jakości, terminowej realizacji zamówień i konkurencyjnej cenie. Nasz duży potencjał produkcyjny pozwala koordynować zamówienia zgodnie z indywidualnym zapotrzebowaniem naszych Klientów.
Wychodzimy naprzeciw oczekiwaniom naszego Klienta:
  • Pakujemy i etykietujemy nasze produkty według życzenia Klienta.
  • Organizujemy dostawy według indywidualnych wymagań Klienta (od jednorazowych zamówień na poziomie sklepu, po stałe hurtowe zamówienia do centrów dystrybucyjnych dużych sieci handlowych i centrów hurtowych).
  • Dostarczamy również grzyby cięte w plasterki.
  • Codziennie dostarczamy świeże pieczarki do Niemiec, Francji, Belgii, Holandii, Grecji, Cypru, Wielkiej Brytanii, Rosji.
Pochodzenie produktu
Polska, Południowe Podlasie, w tym m.in. Powiat Łosicki, Gmina Huszlew o wyjątkowych walorach przyrodniczych i ekologicznych, gdzie, lasy zajmują ponad 1/5 powierzchni terenu (w tym  niezmienione przez człowieka obszary Parku Krajobrazowego „Podlaski Przełom Bugu” wraz z rezerwatami przyrody). Unikalny i bardzo zdrowy nadbużański klimat charakteryzuje się nadzwyczajną czystością powietrza atmosferycznego oraz brakiem obiektów stanowiących uciążliwość dla środowiska i zdrowia ludzi. Tworzy to idealne warunki do uprawy zdrowej i ekologicznej żywności – w strefie zaliczanej do Zielonych Płuc Polski (stanowiącej jeden z elementów Zielonych Płuc Europy). Gmina Huszlew należy do Związku Nieskażone Środowisko. Jest to gmina typowo rolnicza, w której użytki rolne zajmują ponad 80% powierzchni terenu.
Opakowanie i transport
W klasie eksportowej pieczarka biała może być pakowana w plastikowe kubki umieszczone wewnątrz skrzynki. W klasie przemysłowej pieczarka biała jest pakowana luzem w skrzynkę. Dopuszcza się również zmiany w opakowaniu oraz oznakowaniu. Pieczarkę białą należy przewozić samochodami dostosowanymi do przewozu świeżych produktów wyposażonymi w agregaty chłodnicze. Zakres optymalnych temperatur przewozu świeżej pieczarki – chłodnia: 1-4°C. Warunki transportu powinny zapobiegać uszkodzeniu i zawilgoceniu produktów oraz opakowań.
Magazynowanie
Pieczarkę białą, brązową, boczniak czy też portobello należy przechowywać w należycie wyposażonych chłodniach o wilgotności względnej powietrza 85-90% i temperaturze ok. 2 °C.
Serwis i doradztwo
Dbając o zapewnienie najwyższych standardów obsługi klienta, GL Group  Spółdzielnia w ramach serwisu oferuje fachowe doradztwo dla odbiorców naszych produktów.

Pieczarki białe

Pieczarki białe

Pieczarki brązowe

Pieczarki brązowe

Portobello

Portobello

Boczniaki

Boczniaki

Pieczarki flat

Pieczarki flat

Opakowania

Opakowania