Bezpieczeństwo
Nasi Klienci oczekują od nas najwyższych standardów bezpieczeństwa w zakresie oferowanych im pieczarek.
Przestrzegamy polskich i międzynarodowych norm i przepisów związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności. Najwyższe standardy w tym zakresie potwierdza szereg uzyskanych przez nas certyfikatów i nagród.
![](https://glgroup.pl/wp-content/uploads/2022/12/pieczarki-zbieranie.jpg)
Wysoko wykwalifikowani pracownicy
Uprawa i zbiór
Postępowe technologie w uprawie pieczarek, jak również wysoko wykwalifikowani pracownicy i kadra zarządzająca Spółdzielni, stanowią gwarancję dostawy grzybów najwyższej jakości.
Już na etapie produkcji nasi producenci dokładają wszelkich starań, by zapewnić najwyższą jakość, stosując m.in. ekologiczne podłoża organiczne tj. okrywę torfową i kompost o najlepszych właściwościach, sporządzony z naturalnych surowców zapewniających bogatą zawartość mikroelementów.
Ze wglądu na wyjątkową delikatność grzybów, nasi producenci zbierają je wyłącznie ręcznie. Dalszy proces produkcji jest w pełni zautomatyzowany. Dlatego też nasze grzyby charakteryzują się nieskazitelnym wyglądem i bielą, prawie 100% naszych pieczarek jest schładzana już przez producentów tuż po zbiorze.
Gwarantuje to zachowanie świeżości, walorów odżywczych i smakowych przez dłuższy czas, nasz potencjał produkcyjny zapewnia, że produkt jest zrywany tuż przed transportem do Klienta,
dbamy zarówno o wygląd naszych pieczarek, ale również o ich niepowtarzalny smak i aromat.
Zaawansowane technologie
Grzyby ze swej natury mają krótki termin przydatności do spożycia. Dzięki zastosowaniu najnowszej technologii przechowywania, grzyby dłużej zachowują swoją świeżość. Dużą wagę przywiązujemy do każdego etapu przygotowania produktu: począwszy od zebrania grzybów, przez proces schładzania, pakowania, po dystrybucję.
![park-maszynowy-gl-group-2 park-maszynowy-gl-group-2](https://glgroup.pl/wp-content/uploads/2022/11/park-maszynowy-gl-group-2.jpg)
- Najważniejszym punktem jest dla nas szybkie schłodzenie pieczarek do temperatury 2 ºC i utrzymywanie takiej temperatury do czasu załadunku.
- Pieczarki zaraz po zebraniu trafiają do chłodni producentów. Następnie, po schłodzeniu, wyspecjalizowanym taborem samochodowym są przewożone do centrum logistyczno-dystrybucyjnego Spółdzielni. Tu niezwłocznie trafiają do szokerów i chłodni próżniowych.
- Zapewniony przez nas ciąg technologiczny (ciąg wentylacyjny i w pełni klimatyzowane wszystkie hale w naszym centrum dystrybucyjnym) pozwala utrzymać stałą, idealną temperaturę 2 ºC.
- Każde pomieszczenie jest oddzielone szczelnymi drzwiami, celem ochrony pieczarek znajdujących się na magazynie przed jakąkolwiek zmianą temperatury. To zapewnia, że do Klienta trafią tylko świeże i doskonałej jakości grzyby.
- Ważną rolę w naszej Spółdzielni pełni system pakowania. Szerokie spektrum możliwości pakowania zapewnia znakomitą jakość, jednocześnie dając dużą różnorodność oferowanych produktów.
Nasze pieczarki są precyzyjnie klasyfikowane, a następnie pakowane według międzynarodowych wymagań jakościowych. Używamy tylko starannie dobranych materiałów, aby zapewnić prawidłowy transport grzybów do miejsca przeznaczenia zachowując ich smak, aromat i wygląd od chwili ich zerwania: załadunek świeżego produktu jest wykonywany na bieżąco, zaraz po odbiorze od producentów, tak by świeże grzyby niezwłocznie po zbiorze trafiły do Klienta.
![flota](https://glgroup.pl/wp-content/uploads/2022/12/flota-glgroup.jpg)
Logistyka na najwyższym poziomie
Obecnie najlepszym rozwiązaniem do transportu grzybów jest transport drogowy:
– współpracujemy z dostawcą usług logistycznych, specjalizującym się w dystrybucji świeżych produktów. Oferujemy każdemu Klientowi odpowiednie rozwiązania logistyczne z uwzględnieniem specyfiki naszych produktów i indywidualnych wymagań naszych Klientów,
– dzięki doświadczeniu zaufanych partnerów możemy korzystać z zaawansowanego systemu planowania, minimalizując liczbę ruchów transportowych.