Mroźnia i składowanie
Skup i przetwórstwo owoców i warzyw
Firma od nowego sezonu będzie skupować i przetwarzać gatunki wszystkich zakontraktowanych owoców i warzyw nie wymagających blanszowania.
Posiadana technologia pozwala na mrożenie, kalibrowanie, odszypułkowanie, krojenie zarówno w plaster jak i w kostkę, odsiewanie, grysowanie, towar sortujemy na sortowniku optycznym, ważymy i pakujemy w worek lub karton na profesjonalniej linii pakującej.
Moce produkcyjne zakładu w zależności od zamrażanych asortymentów to 2-3,5 tony/h.
Posiadamy certyfikaty:
IFS, BRC, EKO, GLOBAL G.A.P.
Mroźnia została uruchomiona 2022 roku
Sezon 2022 jest testowym i rozruchowym sezonem, uruchomiliśmy produkcję mrożonej pieczarki, truskawki, porzeczki czarnej i czerwonej, aronii i śliwki.
Wyselekcjonowaliśmy zespół ponad trzydziestu pracowników, począwszy od pracowników produkcyjnych, zarządzanie magazynem, produkcją, zarządzaniem i kontrolą jakości, utrzymanie ruchu, zakupy i sprzedaż, jesteśmy gotowi by stawić czoło przyszłemu, trudnemu sezonowi.
Posiadamy certyfikaty IFS, BRC, EKO, GLOBAL G.A.P.
6776
miejsc paletowych
Dwie niezależne komory składowe po 3388 miejsc, razem 6776 miejsc paletowych składu.
-21°C
Temperatura składowania
14m
Wysokość komory
Wysokość robocza wewnątrz komór chłodniczych wynosi 14 metrów.
-18°C
Temperatura zamrażania
Mroźnia-Składowanie:
Andrzej Kurant 🇵🇱
+48 600 945 481
+48 600 945 609