Mroźnia i składowanie

Skup i przetwórstwo owoców i warzyw

Firma od nowego sezonu będzie skupować i przetwarzać gatunki wszystkich zakontraktowanych owoców i warzyw nie wymagających blanszowania.
Posiadana technologia pozwala na mrożenie, kalibrowanie, odszypułkowanie, krojenie zarówno w plaster jak i w kostkę, odsiewanie, grysowanie, towar sortujemy na sortowniku optycznym, ważymy i pakujemy w worek lub karton na profesjonalniej linii pakującej.

Moce produkcyjne zakładu w zależności od zamrażanych asortymentów to 2-3,5 tony/h.

Posiadamy certyfikaty:
IFS, BRC, EKO, GLOBAL G.A.P.

Mroźnia została uruchomiona 2022 roku


Sezon 2022 jest testowym i rozruchowym sezonem, uruchomiliśmy produkcję mrożonej pieczarki, truskawki, porzeczki czarnej i czerwonej, aronii i śliwki.
Wyselekcjonowaliśmy zespół ponad trzydziestu pracowników, począwszy od pracowników produkcyjnych, zarządzanie magazynem, produkcją, zarządzaniem i kontrolą jakości, utrzymanie ruchu, zakupy i sprzedaż, jesteśmy gotowi by stawić czoło przyszłemu, trudnemu sezonowi.
Posiadamy certyfikaty IFS, BRC, EKO, GLOBAL G.A.P.

owoce-mrożenie-i-przechowywanie-truskawki-porzeczki-jagody

6776

miejsc paletowych

Dwie niezależne komory składowe po 3388 miejsc, razem 6776 miejsc paletowych składu.

-21°C

Temperatura składowania

(-) 19-21 stopni C, temperatura jest monitorowana w trybie ciągłym.

14m

Wysokość komory

Wysokość robocza wewnątrz komór chłodniczych wynosi 14 metrów.

-18°C

Temperatura zamrażania

Mrozimy na tunelu fluidyzacyjnym do temperatury co najmniej (-) 18 stopni C.

Mroźnia-Składowanie:

Andrzej Kurant 🇵🇱 
+48 600 945 481

Anna Lisiecka 🇵🇱 🇬🇧 🇷🇺 🇪🇸 🇩🇪
  
+48 600 945 609

Certfikaty: