Bezpieczeństwo
Nasi Klienci oczekują od nas najwyższych standardów bezpieczeństwa w zakresie oferowanych im pieczarek.
Przestrzegamy polskich i międzynarodowych norm i przepisów związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności. Najwyższe standardy w tym zakresie potwierdza szereg uzyskanych przez nas certyfikatów i nagród.
Wysoko wykwalifikowani pracownicy
Uprawa i zbiór
Postępowe technologie w uprawie pieczarek, jak również wysoko wykwalifikowani pracownicy i kadra zarządzająca Spółdzielni, stanowią gwarancję dostawy grzybów najwyższej jakości.
Już na etapie produkcji nasi producenci dokładają wszelkich starań, by zapewnić najwyższą jakość, stosując m.in. ekologiczne podłoża organiczne tj. okrywę torfową i kompost o najlepszych właściwościach, sporządzony z naturalnych surowców zapewniających bogatą zawartość mikroelementów.
Ze wglądu na wyjątkową delikatność grzybów, nasi producenci zbierają je wyłącznie ręcznie. Dalszy proces produkcji jest w pełni zautomatyzowany. Dlatego też nasze grzyby charakteryzują się nieskazitelnym wyglądem i bielą, prawie 100% naszych pieczarek jest schładzana już przez producentów tuż po zbiorze.
Gwarantuje to zachowanie świeżości, walorów odżywczych i smakowych przez dłuższy czas, nasz potencjał produkcyjny zapewnia, że produkt jest zrywany tuż przed transportem do Klienta,
dbamy zarówno o wygląd naszych pieczarek, ale również o ich niepowtarzalny smak i aromat.
Zaawansowane technologie
Grzyby ze swej natury mają krótki termin przydatności do spożycia. Dzięki zastosowaniu najnowszej technologii przechowywania, grzyby dłużej zachowują swoją świeżość. Dużą wagę przywiązujemy do każdego etapu przygotowania produktu: począwszy od zebrania grzybów, przez proces schładzania, pakowania, po dystrybucję.
- Najważniejszym punktem jest dla nas szybkie schłodzenie pieczarek do temperatury 2 ºC i utrzymywanie takiej temperatury do czasu załadunku.
- Pieczarki zaraz po zebraniu trafiają do chłodni producentów. Następnie, po schłodzeniu, wyspecjalizowanym taborem samochodowym są przewożone do centrum logistyczno-dystrybucyjnego Spółdzielni. Tu niezwłocznie trafiają do szokerów i chłodni próżniowych.
- Zapewniony przez nas ciąg technologiczny (ciąg wentylacyjny i w pełni klimatyzowane wszystkie hale w naszym centrum dystrybucyjnym) pozwala utrzymać stałą, idealną temperaturę 2 ºC.
- Każde pomieszczenie jest oddzielone szczelnymi drzwiami, celem ochrony pieczarek znajdujących się na magazynie przed jakąkolwiek zmianą temperatury. To zapewnia, że do Klienta trafią tylko świeże i doskonałej jakości grzyby.
- Ważną rolę w naszej Spółdzielni pełni system pakowania. Szerokie spektrum możliwości pakowania zapewnia znakomitą jakość, jednocześnie dając dużą różnorodność oferowanych produktów.
Nasze pieczarki są precyzyjnie klasyfikowane, a następnie pakowane według międzynarodowych wymagań jakościowych. Używamy tylko starannie dobranych materiałów, aby zapewnić prawidłowy transport grzybów do miejsca przeznaczenia zachowując ich smak, aromat i wygląd od chwili ich zerwania: załadunek świeżego produktu jest wykonywany na bieżąco, zaraz po odbiorze od producentów, tak by świeże grzyby niezwłocznie po zbiorze trafiły do Klienta.
Logistyka na najwyższym poziomie
Obecnie najlepszym rozwiązaniem do transportu grzybów jest transport drogowy:
– współpracujemy z dostawcą usług logistycznych, specjalizującym się w dystrybucji świeżych produktów. Oferujemy każdemu Klientowi odpowiednie rozwiązania logistyczne z uwzględnieniem specyfiki naszych produktów i indywidualnych wymagań naszych Klientów,
– dzięki doświadczeniu zaufanych partnerów możemy korzystać z zaawansowanego systemu planowania, minimalizując liczbę ruchów transportowych.