Bezpieczeństwo

Nasi Klienci oczekują od nas najwyższych standardów bezpieczeństwa w zakresie oferowanych im pieczarek.
Przestrzegamy polskich i międzynarodowych norm i przepisów związanych z zapewnieniem bezpieczeństwa żywności. Najwyższe standardy w tym zakresie potwierdza szereg uzyskanych przez nas certyfikatów i nagród.

Wysoko wykwalifikowani pracownicy

Jakość i wydajność produkcji oparta jest na wysokich kompetencjach, rzetelności naszych pracowników oraz ich motywacji do ciągłego doskonalenia, zgodnie z najwyższymi standardami. Nasz zespół ekspertów zapewnia bezpieczeństwo naszych produktów przez zastosowanie systemów jakości oraz współpracy z jednostkami certyfikującymi. Zrzeszeni w Spółdzielni producenci posiadają wdrożony system GLOBALG.A.P. System ten stanowi podstawowe kryterium weryfikacji producentów przyjmowanych do grona naszych dostawców.

Uprawa i zbiór

Postępowe technologie w uprawie pieczarek, jak również wysoko wykwalifikowani  pracownicy i kadra zarządzająca Spółdzielni, stanowią gwarancję dostawy grzybów najwyższej jakości.

Już na etapie produkcji nasi producenci dokładają wszelkich starań, by zapewnić najwyższą jakość, stosując m.in. ekologiczne podłoża organiczne tj. okrywę torfową i kompost o najlepszych właściwościach, sporządzony z naturalnych surowców zapewniających bogatą zawartość mikroelementów. 

Ze wglądu na wyjątkową delikatność grzybów, nasi producenci zbierają je wyłącznie ręcznie. Dalszy proces produkcji jest w pełni zautomatyzowany. Dlatego też nasze grzyby charakteryzują się nieskazitelnym wyglądem i bielą, prawie 100% naszych pieczarek jest schładzana już przez producentów tuż po zbiorze. 

Gwarantuje to zachowanie świeżości, walorów odżywczych i smakowych przez dłuższy czas, nasz potencjał produkcyjny zapewnia, że produkt jest zrywany tuż przed transportem do Klienta,
dbamy zarówno o wygląd naszych pieczarek, ale również o ich niepowtarzalny smak i aromat.

Zaawansowane technologie

Grzyby ze swej natury mają krótki termin przydatności do spożycia. Dzięki zastosowaniu najnowszej technologii przechowywania, grzyby dłużej zachowują swoją świeżość. Dużą wagę przywiązujemy do każdego etapu przygotowania produktu: począwszy od zebrania grzybów, przez proces schładzania, pakowania, po dystrybucję.

park-maszynowy-gl-group-2

Nasze pieczarki są precyzyjnie klasyfikowane, a następnie pakowane według międzynarodowych wymagań jakościowych. Używamy tylko starannie dobranych materiałów, aby zapewnić prawidłowy transport grzybów do miejsca przeznaczenia zachowując ich smak, aromat i wygląd od chwili ich zerwania: załadunek świeżego produktu jest wykonywany na bieżąco, zaraz po odbiorze od producentów, tak by świeże grzyby niezwłocznie po zbiorze trafiły do Klienta.

flota

Logistyka na najwyższym poziomie

Obecnie najlepszym rozwiązaniem do transportu grzybów jest transport drogowy:
– współpracujemy z dostawcą usług logistycznych, specjalizującym się w dystrybucji świeżych produktów. Oferujemy każdemu Klientowi odpowiednie rozwiązania logistyczne z uwzględnieniem specyfiki naszych produktów i indywidualnych wymagań naszych Klientów,
– dzięki doświadczeniu zaufanych partnerów możemy korzystać z zaawansowanego systemu planowania, minimalizując liczbę ruchów transportowych.

Czyste środowisko i unikalny mikroklimat

Powiat Łosicki jest niewielkim, przepięknym terenem Południowego Podlasia, o wyjątkowych walorach przyrodniczych i ekologicznych. Lasy zajmują tu ponad 1/5 powierzchni terenu. A wśród nich znajdują się niezmienione przez człowieka obszary Parku Krajobrazowego „Podlaski Przełom Bugu” wraz z rezerwatami przyrody. Właśnie ten rejon, w którym dominuje zarówno naturalne środowisko, jak i ekologiczne rolnictwo  wybraliśmy do upraw naszych pieczarek.
 
Unikalny i bardzo zdrowy klimat nadbużański o nadzwyczajnej czystości powietrza atmosferycznego oraz brak obiektów stanowiących uciążliwość dla środowiska i zdrowia ludzi, sprzyja nie tylko rozwojowi agroturystyki, ale także tworzy idealne warunki do uprawy zdrowej i ekologicznej żywności – w strefie zaliczanej do Zielonych Płuc Polski, stanowiącej jeden z elementów Zielonych Płuc Europy. Natomiast Gmina Huszlew (wchodząca w skład powiatu łosickiego) należy do Związku Nieskażone Środowisko. Jest to gmina typowo rolnicza, w której użytki rolne zajmują ponad 80% powierzchni terenu.